Ce faci în weekend? 13-14 octombrie

Sacul cu evenimente ale moșului e cam gol weekendul ăsta, dar poate e mai bine așa, ne mai tragem sufletul. Sau, măcar, n-ai motive să fii nehotărît unde și ce faci. Astfel, mîine, dar și poimîine, ai party-uri la Control Club dedicate colectivului Maschine, promotor al muzicii electronice mai mult sau mai puțin experimentale și obscure pe plaiuri mioritice, care activează deja de șapte ani. De aniversare ai Aleksi Perala, Edward, Cezar, Blawan, Psyk și Alexandru Jijian. Practic, techno uneori acid, alteori psihedelic, pentru cunoscători.

Sîmbătă poți da o tură prin Centrul Vechi la The Urbanist, unde Saluna (pe care l-am cunoscut mai bine de curînd) și Tomasan se vor ocupa de muzici, de la electro la hip-hop, de la digital la analog. Bag mîna-n foc pentru muzică.

Repejor am ajuns la duminică, cînd avem o seară cu filme la Expirat – scurte, dar intense. De la experiment la filme de autor, de la ficțiune la documentar sau animație, cîteodată de rîs, alteori de îngîndurat, organizatorii îți propun o panoramă a celei mai proaspete cinematografii suedeze.

Că veni vorba despre cinema, la Timișoara se întîmplă TimiShort, unul dintre cele mai importante și mai mari festivaluri românești dedicate scurtmetrajelor. La cea de-a noua ediție ai parte de peste 80 de scurtmetraje, opt secțiuni, workshopuri, expoziții, dezbateri, concerte și proiecții speciale.

Bate vîntul și în găleata cu popcorn, pentru că n-aș cheltui banii decît pentru The Snowman, un thriller (horror s-ar putea să fie o exagerare) cu accente nordic noir și un trailer care în ultimele secunde are probabil cel mai mare spoiler pe care l-am văzut în ultima vreme. În rol principal e Michael Fassbender, care face pe detectivul provincial, și mai apar Chloe Sevigny, Val Kilmer, Charlotte Gainsbourg sau J.K. Simmons. Criticii l-au cam făcut praf, fyi.

Grijă la ficat!

Fotografie: captură din scurtmetrajul Sechestrați fără voie, care rulează la TimiShort.

Tags from the story
,