Ce faci în weekend? 28-30 septembrie

Două concerte mari, astăzi, pe două „sceneˮ mai mult sau mai puțin diferite (aș fi vrut să le pot vedea pe ambele). Primul e un combo alternativ cu două trupe dragi mie, The Mono Jacks și Greetings Sugar (prima destul de veche, a doua destul de proaspătă) la Control Club. Al doilea e un monstru ieșit din capul celor de la Red Bull: primul soundclash în patru etape cu CTC și Carla’s Dreams. Din păcate, e sold-out, dar se poate urmări live pe pagina de Facebok a băuturii care-ți dă aripi.

Vineri e party lejer & intim la emte din Floreasca 77 (foto), împreună cu Melodie, Moratu și frățorii Mihai & Marius Leonte aka Circuit 808. Se vor învîrti de la disco și funk la house și techno, într-un prim episod din proaspăta E:Motion Series pusă la cale de ultimii doi.

Meșterul japonez Fumiya Tanaka pune la Guesthouse doza recomandată de techno  și derivate, alături de Herodot (pe care cu greu îl mai prinzi pe-acasă) și Cap.

Tot weekendul e Master Crafters la Culinaria Street Food Market de la Promenada cu Zăganu, Ground Zero și Sikaru, dar și cidrul Clarks, în prim-plan, plus muzici răsucite de Sasha Gherghel, Călin Crișan, GOLAN și Anti.Dot.

Prima zi de Anim’est, cel mai de amploare și dinamic festival de la noi dedicat filmului de animație. Ține pînă pe 8 octombrie, iar proiecțiile se vor face la Cinemateca Eforie, Cinema Elvira Popescu, Centrul CINETic, Expirat Halele Carol și Apollo111 Barul. Programul e disponibil aici și ai de unde alege.

Sîmbătă se merge sus la MNAC pentru party-ul de relansare Local Records, primul label digital independent, non-profit, dedicat exclusiv muzicii electronice din țărișoară, care de-a lungul anilor a scos discuri unu’ și unu’ de la Minus, The Model, Khidja și alții. Următoarele pregătite sunt de la Droict și Saluna (pe care l-am cunoscut mai bine alături de un mixtape). Prezenți la butoane vor mai fi Minus și Jijian.

Duminică, simpaticul local Modelier de pe Strada Duzilor dă o petrecere ca și cum ar fi ultima pe terasă, că a cam venit frigul. Jiji și Vasile se vor ocupa de muzică (șlagăre românești), iar cei de-ai locului se vor ocupa de ospăț – pastramă, must și bulz included.

La cinema intră mioriticul Breaking News, cu Andi Vasluianu, Voica Oltean și Dorian Boguță, printre alții, o poveste despre moartea unui cameraman care-i schimbă viața reporterului Alex Mazilu. E probabil primul film serios regizat de Iulia Rugină (cunoscută mai ales pentru Love Building), apreciată de obicei pentru scurtmetraje. Musai.

Tot neapărat de văzut ar fi Logan Lucky, unde Daniel Craig pare să facă rolul ăla care elimină prejudecata James Bond din mintea spectatorilor. Mai apar Channing Tatum și Adam Driver, iar la regie e stimabilul Steven Soderbergh (Ocean’s Eleven, Traffic). Altfel, Flatliners pare încă un film prost ales de Ellen Page, iar Borg vs McEnroe, cu Stellan Skarsgård și Shia LaBeouf, arată finuț, cam ca videoul lui Martin Solveig la „Helloˮ, dar pare destul de boring pe narațiune – criticii au cam dat cu el de pămînt.

Grijă la ficat!