Ce faci în weekend? 7-9 septembrie

Începem cu ce e mai important: mîncarea. De azi pînă duminică, la Romexpo, se întîmplă Bucharest Street Food Carnival, care se laudă cu o suprafață dublă față de anul trecut, sute de street chefs din toate colțurile țării, food trucks, artiști locali și internaționali. Dintre concerte, ai de ales dintre Macanache, Subcarpați, Cred că sunt extraterestru, Club des Belugas, Touch & Go sau Jurjak.

Tot astăzi are loc desfășurarea de forțe a celor de la Vinyl, Rum, Tapas & Wine la Expirat, unde se pun muzici world, urbane & electro la trei scene. Motivul principal pare a fi prima lansare pe vinil din partea colectivului de DJ și muzicieni, dar cred că-s și alte surprize la mijloc. Avem și un mixtape de încălzire…

Bucharest International Dance Film Festival începe și el astăzi și ține pînă duminică în locuri precum Cinema Elvira Popescu, MNAC, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Deschis Gastrobar, Point, Gallery și Parcul Carol. Pe lîngă proiecții de film vor avea loc și expoziții, ateliere și spectacole de gen. programul complet e disponibil aici.

Vineri noapte e ceva electro greuț cu Admina, Utopus și Leascv la barul Apollo111 din Palatul Universul. Ne putem aștepta la orice, de la disco la krautrock, de la acid house la techno. Aproape pe același film, doar că mai potolit, mai spre deep house, e party-ul de la The Urbanist cu Voi Cu, apropiat al colectivului Cazza Villains. Finețe.

Sîmbătă la Control Club se întîmplă concertul Ghost Culture, proiectul britanicului James Greenwood, care ne aduce aminte de vremurile New Romantic, Krautrock și Synthpop. Cu un twist modern, firește. Un fel de ce-ar fi făcut astăzi Depeche Mode dacă erau tineri.

+

La Cluj-Napoca are loc ultimul party deasupra orașului, sub cerul liber, la Atelier Panorama, unde David Loja, Glu, Cristu și Dodo asigură good vibes învîrtînd disco, tropical house, funk și alte bunătăți care-l răcoresc optim pe subsemnatul.

Fotografie via Laura Vlasa / Atelier Cafe