Celebra dubă Transporter de la Volkswagen va fi reinventată

Cunoscută ca Transporter, Kombi, Microbus, dar mai ales ca „duba de hipioțiˮ, modelul Type 2 al celor de la Volkswagen, unul dintre cele mai recognoscibile oferite de-a lungul istoriei de către industria auto, și-a început cariera în noiembrie 1949, după o idee a lui Bernardus Pon, om de afaceri și primul dealer de automobile VW din afara Germaniei. De-a lungul anilor, variantele de design au devenit tot mai multe, iar T2 avea să fie un succes și în Americi, devenind chiar obiect cult în anii ’60 pentru mișcarea hippie – un fel de bicicleta hipsterilor de azi, să zicem – și la mare trend astăzi pe Instagram, dacă ne luăm după hashtags precum #vanlife sau #camplife. Da, #bohemianlife e noua #hippielife. (Aaanyway, poate altă dată despre antropologie).

Nemții vor s-o readucă la viață (dacă mă întrebi pe mine, după ce mă uit la asta nouă, electrică și cu proiectoare de ceață, aș fi preferat să păstreze pe cît posibil fierătania veche și eventual s-o aducă la zi pe interior) și nu oricum, ci desenînd-o precum o casoletă pentru cărat prînzul la birou. Dar să-i dăm o șansă, pînă la urmă e cale lungă de la concept la modelul de serie, anunțat să iasă pe bandă pînă în 2022 – mă tem că pînă atunci se vor epuiza toate zonele muntoase pustii și toate plajele încă obscure din lume și nu vom mai avea unde să mergem cu ea. Poate doar la Vama Veche.

Oricum ar fi, noul Microbus (nu știm încă dacă Buzz, numele conceptului, rămîne) va fi semi-autonomă, cu motor electric și construită pe noua platformă electrică & modulară a celor de la VW, care va debuta cu un hatchback în 2020. Alte promisiuni: interior customizabil și o variantă cargo – probabil că Paul, Burger Van sau vreo florărie abia așteaptă.

Interese:
,