Cîștigătorii Romanian Design Week în expoziție colectivă la Viena

Expoziția RDW Awards prezentă la Viena este structurată în patru categorii: arhitectură, design grafic, design de obiect și design vestimentar, secțiuni care evidenţiază şi celebrează cele mai promițătoare nume ale industriei creative românești. Aceasta va putea fi vizitată în perioada 28 Septembrie – 7 Octombrie și, totodată, evenimentul e inclus în „Noaptea lungă a muzeelor” din Austria, care se va desfăşura pe 6 Octombrie.

În secţiunea de arhitectură se regăsesc Imobilul Rezidențial de 20 de apartamente Occidentului 40, dezvoltat de ADN Birou de Arhitectură, considerat unul dintre cele mai inovatoare ansambluri de locuințe din România, și Restaurant Werk (foto principală), un proiect-model de recuperare a patrimoniului industrial, care aparține studioului Filofi și Trandafir Arhitectură.

În secțiunea de design grafic sunt prezentate patru inițiative semnate de patru dintre cei mai talentați designeri români: Alice Stoicescu cu proiectul KAJETPaul Dersidan cu proiectul HEHEHERadu Manelici cu seria PARKOUR și Saddo cu proiectul Murals for The Birdyard, Vienna.

Designul vestimentar e reprezentat prin Alexandru Floarea, care a primit un trofeu pentru cea mai spectaculoasă ținută din expoziția Romanian Design Week 2018, Ioana Ciolacu, a cărei colecție a fost apreciată ca cea mai matură, purtabilă și echilibrată din cadrul RDW, și Olah Gyarfas, care a fost premiat pentru inovație în materiale și pentru originalitate și stilul contemporan.

Secţiunea de design de obiect e reprezentată DADA Studio by Dan Andreșan cu proiectul Cavaleri La SposaMesteshukar ButiQ și colecția Home Decor 18 – Contrasts și 201 Design Studio pentru Ubikubi care prezintă Compose: Shelving system – un produs modular și eficient în spatele căruia se află un lung proces de cercetare și care are o detaliere tehnică impresionantă.

Lucrărilor de mai sus li se adaugă două proiecte cu totul speciale: Someș Delivery – un eveniment și un model de arhitectură civică și implicare comunitară, semnat de echipa Someș DeliveryKOOHO și Prototip Studio – și Constituția României ilustrată pentru gimnaziu a celor de la Grapho Mat.

Alexandru Floarea
Ioana Ciolacu
Dan Andreșan
Mesteshukar ButiQ
Someș Delivery
Constituția României ilustrată pentru gimnaziu