Lomo’Instant, camera foto pe film care printează în format pătrat

Nițel cam tîrziu, pentru că de cînd Instagram integrează, de vreo cîțiva ani, și formatele portrait sau landscape în layout, trendul fotografiilor pătrate s-a mai domolit. Chiar și așa, mulți au rămas fideli, iar camerele foto pe film trăiesc o a doua tinerețe, motivele fiind destul de evidente, de la caracterul palpabil al rezultatelor pînă la faptul că arată deosebit (grain-ul ăla nu arată la fel pus în Photoshop sau prin filtre digitale) și sunt mai „serioaseˮ – la „rafalăˮ, nu prea mai e nicio provocare.

Cei de la Lomography, responsabili de ani buni cu revizitarea trecutului prin ochii aparatelor „instanteˮ, propun pe Kickstarter o cameră care printează pentru prima dată în format pătrat, folosind filme Fujifilm Instax Square.

Printre caracteristici, noua jucărie folosește lentile de 95mm, are mod automat de fotografiere în caz că nu vrei să-ți bați capul, self timer, declanșator prin telecomandă și o grămadă de moduri de expunere. Se va vinde cu 199$, dar în perioada campaniei de crowdfunding e disponibilă le prețul de 129$.