Muzici pe care trebuie să le asculți săptămîna asta (04)

Am stat bine pe electro, dar și pe rap. Pornim cu „Sad For You”, scoasă de Njomza. Anul ăsta e unul perfect pentru tipa din Chicago – după colaborări cu Skrillex sau Mac Miller a venit vremea primului EP, care poartă chiar numele acestei piese, o bucată RnB cum „se cîntă astăzi”. Pe disc găsești și două excepții indie pop (dintre ele aș recomanda doar „Hear Me”). De urmărit.

„Each Moment Like The First”, scoasă de James Holden & The Animal Spirits

Unul dintre cei mai versatili producători din zona trance și techno (parcă mai ieri scotea „Nothing”) pregătește alături de trupa sa The Animal Spirits un album cu influențe synthpop, folk și krautrock, iar piesa asta e doar de încălzire. „Each Moment Like The First” sună cca. 98, naiv psihedelică și piperată cu scîntei transnostalgice. Trance-ul n-a murit, trance-ul se transformă.

„Propagation”, scoasă de Com Truise

Meșterul synthwave Seth Haley ajunge în București pe 26 octombrie. Pîn’ atunci ne bucurăm împreună de un video țais estetic (femeia android e pericol!) al uneia dintre piesele găsite pe albumul scos astă-vară, Iteration.

„Homie”, scoasă de Young Thug & Carnage

Video pe stil gore, ușor suprarealist, de la băieții care tocmai ce-au lansat discul colaborativ Young Martha, și o bucată de supremație cu cîteva jocuri de cuvinte de pus în ramă, precum „I want chicken wings on the side / You got higher dreams when you fly”.

„Deadly Valentine”, scoasă de Charlotte Gainsbourg (foto)

Madama nu ne lasă și dă încă o piesă în doar două săptămîni, de data asta cu tot cu video, în care apare și Dev Hynes aka Blood Orange. Cum spuneam, albumul produs de SebastiAn (care a mai lucrat cu Kavinsky sau Frank Ocean) iese în noiembrie și cred că va fi unul dintre cele mai fine, dacă nu ale anului, măcar ale toamnei.

„Black Magic”, scoasă de Kasper Bjørke & Colder

Colaborarea dintre danezul Kasper Bjørke și francezul Marc Nguyen Tan nu e la prima aventură. Cei doi discoalternativi au scos săptămîna asta EP-ul care poartă numele piesei ăsteia, un montaigne-rousse psihedelic, crossover delicios între nu-disco și techno. Iar videoul contribuie la febră.