Muzici pe care trebuie să le asculți săptămîna asta (04)

Se simte în aer că revenim ușurel către clubbing după vară, iar săptămîna asta avem o serie de lansări fine din zona electro. Prima pe listă e „On Holdˮ, a celor de la The xx, remixată de Jamie xx (foto) și cotită către o zonă pe care o stăpînește foarte bine – house, de data asta cu vibe Ibiza circa ’98 și sintetizator trancy, potrivită cred pentru orice ocaze și aproape indiferent de context.

„Things That Matterˮ, scoasă de Tomas Barfod feat. Louise Foo & Sharin Foo

Membru al trioului experimental WhoMadeWho, Barfod e ceva mai soft de unul singur, iar după Better Than I Would, EP dansant scos astă vară, pregătește Paloma, care după piesa asta promite să fie o excursie low key în zone precum tropical și deep house. Fin.

„Rodentˮ, scoasă de Burial

Schimbăm nițel paradigma și atrag atenția asupra unei bucăți techno ambientale (oarecum mai accesibilă decît ne-a obișnuit) de la meșterul garage & dubstep William Bevan, care bineînțeles reușește ca de fiecare dată, aparent fără efort, să „te prindăˮ și să rămînă unul dintre cei mai relevanți & magici producători ai breslei.

„Saturday Nightˮ, scoasă de Lone

Ruptă din proaspăta compilație DJ-Kicks pe care a mixat-o e o bucată Chicago house de neevitat, cu snare-uri curate & elementare și un piano liniștit, dar suficient cît să dai din umeri.

„Disco Titsˮ, scoasă de Tove Lo

Molipsitoare, sexy, discodelică, de-a dreptu’ și tupeistă (sfîrcuri tari & cocaină), piesa suedezei e prima care îmi atrage atenția mai mult de 12 secunde și pe care aș pune-o la orice party. Potențial de hit.

„Like Mikeˮ, scoasă de Marty Baller feat. A$AP Ferg, Smooky Margielaa & Aexyz

Nu se putea fără hip-hop. Tînăra speranță din Harlem & gașca A$AP, Marty Baller, cu album proaspăt scos anul ăsta, Baller Nation, mai dă un video al piesei care prezintă onoru’ lui Michael Jordan. De pus la folder.