Muzici pe care trebuie să le asculți săptămîna asta (05)

Deschidem pe sistem febril lista cu videoul pentru piesa „Pleasureˮ, scoasă de cei doi francezi de la Justice (bucată care se regăsește pe excelentul lor album scos anul trecut, Woman), regizat de meșterul Alexandre Courtès, care, printre alte minunății, e cunoscut pentru videoul la „Seven Nation Armyˮ a celor de la White Stripes și pentru faptul că a desenat logoul și căștile celor de la Daft Punk. Intens, senzual și suprarealist, iar piesa e nu-disco așa cum trebuie.

„Tensionsˮ, scoasă de Lindstrøm. O altă dansantă cu rădăcini disco de la norvegianul Hans-Peter Lindstrøm, unul dintre tăticii nu-disco, foarte productiv anul ăsta și cu un album gata de lansat în noiembrie, It’s Alright Between Us As It Is, primul după vreo cinci ani – poate genul ăsta chiar trăiește un revival, după ce s-a consumat undeva în jurul lui 2010.

„Punk Drunk and Tremblingˮ, scoasă de Wild Beasts

Trupa britanică, una dintre favoritele scenei alternative, tocmai ce-a anunțat că scot cablul din priză după 15 de istorie și cinci albume. Piesa asta se va regăsi pe EP-ul de adio, care poartă același nume și care numără alte două piese, „Last Night All My Dreams Came Trueˮ și „Mazeˮ. Vocea lui Hayden Thorpe îmi va lipsi, dar probabil avea dreptate anul trecut: „Am devenit tocmai genul de trupă care nu voiam să fim. Wild Beasts trebuia să fie un art-band fermecător, efeminat, o reacție la gesturile agresive & hipermasculine din rock.ˮ (via Rolling Stone)

„Novacaneˮ, scoasă de ABRA (foto)

Fiica unor misionari din Queens, Abra și-a scos albumul de debut, Rose, acum doi ani, o colecție de indie pop și R&B optzecist, sofisticat în note electronice. Firește, continuă și cred că mai are multe de zis, iar bucata asta nouă e tributară atît zilelor noastre și sonorităților Atlantiene, unde locuiește în prezent, cît și rave-ului nouăzecist. Finețe. (Vezi și un profil realizat de The Fader)

„Losing All Senseˮ, scoasă de Grizzly Bear

Ne întoarcem la chitări și videouri rafinate estetic alături de rockerii din Brooklyn și a lor piesă mai mult sau mai puțin leneșă, lungă și capricioasă prin schimbările de ritm și ton.

„Peace Of Mindˮ, scoasă de Little Dragon feat. Faith Evans

Pentru suedezii cu mult soul și downtempo în DNA și un album produs anul ăsta de Raphael Saadiq o colaborare cu Faith Evans n-ar trebui să vină ca o surpriză. Piesa asta a rămas pe-afară în aprilie, cînd au scos Season High, dar iată că a venit și vremea ei.