Muzici pe care trebuie să le asculți săptămîna asta (01)

De la nu-disco pînă la hip-hop și indie pop, săptămîna asta a fost mai degrabă pe easy going. Mai întîi, „Cum o daiˮ, scoasă de Laola feat. Aspy. Debut mioritic la Roton al Laurei Bălan aka Laola, cu o bucată bohemian pop pe vizual și sonor undeva între Corina și un fel de Major Lazer pentru Părculețul Copiilor. Da’ te prinde și cred că e cea mai 12+ piesă mioritică (în mare parte) despre iarbă (hihi). De urmărit fata.

„Sky Walkerˮ, scoasă de Miguel feat. Travis Scott. Californianul a mai avut una bună cu Travis Scott, numita „Wavesˮ, ceva mai sexy și ostentativă. Asta scoasă săptămîna asta e mai pe party mode, bpm redus și ceva chitară electrică atît cît să nu se îndepărteze prea mult de nouăzecismele soul pentru care-l apreciem.

„Fireˮ, scoasă de Anna Of the North (foto). Cinci single-uri a scos duoul norvegian anul ăsta, iar pe 8 septembrie iese și albumul Lovers – dintre ele, de ascultat neapărat și „Someoneˮ. Asta e cea mai pe vibe, cu synth tropical și tempo de miezul nopții.

„Shininˮ, scoasă de Lindstrøm feat. Grace Hall. Unul dintre zmeii subgenului nu-disco mai scoate un album, Its Alright Between Us As It Is, pe 20 octombrie. Piesa asta e oarecum teren nou pentru el, cu o voce feminină destul de trancy. Dar zic că se încheagă bine lucrurile și dospesc într-o altă bucată dansantă de pus la colecție.

„We Stayed Up All Nightˮ, scoasă de Tourist feat. Ardyn. Single-ul americanului William Phillips există de vreo lună, dar videoul e proaspăt. Atmosferă nordică pe indie pop & chillwave? Întotdeauna, cu plăcere.

„Gardenˮ, scoasă de Gundelach, remixată de Dan Lissvik. Nici bucata originală nu e deloc rea, dar remixul e proaspăt și cu ocazia asta le poți auzi pe amîndouă. Și de urmărit doi suedezi care știu bine ce fac în zona nu-disco și tropical house.

„Bad Dream/No Looking Backˮ, scoasă de Syd. Poate cea mai grea & serioasă lansare pe săptămîna asta e single-ul 2în1 al tipei pe care probabil o știi mai bine din gașca crème de la crème The Internet. Ocazie bună să reascultăm albumul de debut al madamei, Fin, scos în februarie.