Party-uri & tîrguri alternative de Crăciun în București

Ca în fiecare an, Crăciunul e „cu de toateˮ și fiecare își petrece sărbătorile așa cum crede de cuviință, indiferent că e cu vin fiert, rude, cozonaci, pulovăre cu reni sau dimpotrivă: cu sarcasm și amuzament. Tîrgurile însă au mulți fani, dar și ele bineînțeles sunt supuse ochiului critic: acolo e prea scump, acolo e prea aglomerat, acolo au numai chestii urîte, dincolo nu-ți place cine cîntă și așa mai departe. Am pus la cale o listă cu cîteva tîrguri & party-uri în spiritul noelistic (unul dintre ele deja început), poate așa vei fi motivat să ieși din casă măcar din curiozitate, chiar dacă nu simți neapărat așa-zisa magie a Crăcinului.

Alt.Crăciun (12-22 decembrie, la ArCub)

Ăsta ar fi cel mai de amploare, după cel din Piața Constituției – doar e făcut de Primărie. Treaba e că la ArCub lucrurile sunt nițel mai relaxate și mai, să zic, moderne. Găsești obiecte de design românesc realizate manual, haine și bijuterii create de designeri români, ciocolată caldă și delicii pentru gurmanzi. Bașca, ai o listă lungă de concerte, de la We Singing Colors la The Mono Jacks sau Vunk, din care să alegi.

Pulovăr (16 decembrie, la Apollo111 Barul) (foto)

Party caritabil cu muzici învîrtite de Tzuc, Cristu, Jim Felix și TCFC și o oportunitate de a dona lucruri: se primesc haine, jucării, alimente neperisabile, cărți educaționale și beletristică, caiete sau rechizite.

Organic Christmas (16 și 17 septembrie, la Point)

Vila interbelică undeva între Piața Lahovari și Grădina Icoanei devine casă pentru ceai și cafea organică, gustări vegane de la East of Kitchen, sesiuni de yoga și reflexoterapie. Sîmbătă seara ai și concert de jazz cu acordeonistul bulgar Ilko Gradev și solista bosniacă Aida Šošić, iar duminică seara mansarda se umple de sunete vindecătoare: boluri tibetane, gonguri și flaut nativ american aduse de Kotodama. Zen, tată.

Copt (19 și 20 decembrie, la Colorhood)

Studioul dedicat ilustrațiilor și cam tuturor chestiilor creative care țin de zona grafică te așteaptă cu porțelanuri de împodobit brazi, paltonașe și pulovere, dar și ilustrații fresh din galerie într-o ediție de Crăciun a tîrgului Copt, care se tot întîmplă de ceva vreme. Plus, vor scoate la vînzare multe chestii ascunse prin mape și sertare, la prețuri reduse.

Moș Dizainăr (19-23 decembrie)

Casa lui Moș Dizainăr de lîngă parcul Cișmigiu, o casă veche cu un farmec aparte, va sta deschisă peste program și te va tenta cu peste 600 de produse de design create local: decorațiuni, ceramică, mobilier, corpuri de iluminat, ceasuri, bijuterii, jucării și multe altele.

Fotografie principală de Anamaria Dascălu