Scapă de viol folosind emoticonul potrivit

Tinder a implementat reacții digitale într-o încercare de a preveni hărțuirea femeilor – așa ar suna un titlu spectaculos & optimist. Dar să-i arunci un pahar cu apă & o măslină (înțeleg că se vrea Martini, dar albastru) în față ăluia care-ți vorbește urît (iarăși, un aspect extrem de discutabil & interpretabil) e ca și cum ai scoate limba la violator. Adică, mă tem că lucrurile mai degrabă pot escalada decît rezolva și în același timp devin funny – Tinder are deja problemă de nuanță: hărțuirea a devenit mai nou o joacă de copii?

Serios, să ne uităm nițel la reclamă. The Menprovement Initiative, pe lîngă faptul că sună a vreo campanie Amway sau Martorii lui Iehova, e într-o retorică atît de naivă, delirant iluzorie, încît poți avea impresia că totul se rezolvă cu un emoji. Practic, cu o glumiță.

Pun pariu că gagiul va continua să-ți ceară poze cu tine goală sau să te întrebe dacă îți place sexul anal, indiferent de reacția ta de copil în clasa a șasea. Chiar sunt genul care preferă un „Marș!ˮ sănătos și block. De fapt, să fiu corect pînă la capăt, sunt genul care nu folosește Tinder să cunoască pe cineva, ci altceva, o „armă secretăˮ, mai safe decît internetul, ba chiar retrogradă, probabil ați auzit și voi de ea sau ați văzut o grămadă de oameni cum se înghesuie acolo în weekenduri: clubul.

Ca notă de subsol, statisticile ne spun că hărțuirea online e rară în ceea ce privește aplicațiile tip online dating, comparativ cu site-urile de gaming, forumuri sau, mai ales, social media. Într-un studiu din 2014, doar 6% dintre utilizatorii de internet care folosesc astfel de aplicații se confruntau cu hărțuire mai mult sau mai puțin agresivă. De citit tot articolul ăsta din The Atlantic, e mai complet & mai deștept decît ce zic eu pe-aici.

Interese:
,