Schimbarea făcută de Instagram care ne-ar scoate din minți

Pare destul de posibilă, dacă ne uităm pe niște tweets ale unor oameni destul de confuzi și ușor nervoși că profilul lor de Instagram nu mai arată fotografiile în format 3×3, ci în 4×4. Asta înseamnă cel puțin două lucruri: te-ai jucat degeaba în trecut cu felul în care acestea se așează și va deveni plictisitor sau chiar inutil, pentru că dimensiunile actuale te fac să rămîi pe profilul omului.

Cum nu e vreo noutate faptul că Instagram testează schimbări în layout și funcții pe o parte din useri (recent s-a întîmplat cu butonul de Favorites sau posibilitatea de slideshow) e destul de probabil să se întîmple.

Îmi vine greu totuși să înțeleg unele schimbări ale giganților ăstora care nu sunt necesare – ba chiar dimpotrivă, distrug tocmai o chestie care oferea plus valoare conținutului. Dintre exemple, aduc aminte doar noua pagină de evenimente a celor de la Facebook, care a devenit hyper-confuză, sau, revenind la Instagram, implementarea feed-ului care nu-ți mai arată postările în ordine cronologică. Valul de critici însă ia deja amploare, așa că n-ar fi de mirare să renunțe la noul look, care l-ar transforma într-un alt „site cu pozeˮ. Pînă la urmă, cel mai important e ca userii să fie mulțumiți. Sper.