Unu’ din 3 vegetarieni halesc carne la băutură

Un studiu britanic realizat pe aproape 1.800 de capete a ajuns la concluzia că aproximativ o treime (37%, mai precis) dintre vegetarieni își pierd mințile la băutură și o dau pe carne. Și nu oricum – cea mai populară plăcere vinovată e kebapul. Adio celor care te privesc cu milă & dispreț cînd comanzi ceafa sau mititeii, pentru că e foarte posibil ca duminică dimineața să-și plîngă de milă. Bașca, mahmuri.

Tot oameni sunt și ei, pînă la urmă. E binecunoscut faptul că alcoolul deschide apetitul. De obicei, scăpăm la dulce. Dar orice e la îndemînă e binevenit, de la o conservă cu pate de porc la punga cu chipsuri desfăcută de vreo cîteva zile – ăsta-i și motivul pentru care unii dintre noi înțelegem altceva cînd zicem six-pack. Una dintre explicații e că organismul nostru nu recunoaște caloriile din alcool, pe care-l consideră toxic, deci încearcă să-l metabolizeze asap. Așa că ți se face foame – bașca, foame de ceva sărat și gras (pizza, anyone?) sau dulce. Sunt oameni de știință care susțin că e și-o chestie de psihic. Vrei să mănînci ceva doar pentru că bei. Evident, berea fără ceva sărat e ca savarina fără frișcă. La băutură, nimănui, niciodată, nu i s-a făcut poftă de o salată.