Vinyl, Rum, Tapas & Wine, acum și platformă muzicală & label independent

Prietenii de la Vinyl, Rum, Tapas & Wine au pornit la drum acum aproape trei ani, ca o platformă de evenimente și o comunitate „nu-doar-a iubitorilor de muzică pe vinyl”, cu seria Wednesday Vinyl, Rum Tapas & Wine. Evenimentele au loc în fiecare miercuri, în spații diferite din București, DJ-ii fiind curatorii unei muzici din colecțiile lor de viniluri, de la funk, jazz, bossa-nova, world music la hip hop, disco sau groove.

Recent au trecut la un nou capitol, lansînd casa de discuri cu același nume, platforma online și totodată trei producții muzicale. E vorba despre Rumberto Eko Edits, EP al lui UFe, Studio VRTW, o colecție digitală, gratuită, cu producții ale Borac, Groove Club, UFe, TZUC și Kosmic Blues, și un CD cu un mix promoțional, Jungalero, meșterit de Ufe.

„În jurul Vinyl, Rum, Tapas & Wine s-a creat o comunitate de prieteni și artiști pasionați de descoperiri muzicale. DJ-ii VRTW sunt, înainte de toate, diggers și curatori ai unei muzici variate și sociale, cum ne place nouă să-i spunem. Ulterior, pe cînd podcasturile Vinyl, Rum, Tapas & Wine începeau să fie difuzate la Radio Guerrilla, trecerea de la curatorie muzicală la creare de conținut a fost naturală, labelul fiind rezultatul acestei directii și începutul unei noi poveștiˮ, spune Larisa Perde, Label Manager Vinyl Rum, Tapas & Wine.